Címke: táplálkozási szokások

Jó étvágyat?!

Ezek után fölmerül a kérdés, hogy mit együnk…? Semmit, édes barátaim, hanem nyeljünk mérget és igyunk rá szűrött kútvizet. Ez ma a legtisztább és a legjutányosabb áron berendezhető táplálék

Pesti Hírlap, 1914

Mindennapi kenyerünk

A fakéregből készült kenyér ötlete nem számított újnak a Nagy Háború idején. Az 1847-es hosszú és kemény tél – ami egy rendkívül rossz terméshozamot produkáló nyári időszakot követett – igencsak próbára tette az akkori Pest-Buda lakóit. 

Gasztronómiai forradalmak

A háború a táplálkozási szokások jelentős változásával járt – mindenki számára. A hátországban ez a hiányból következett, és helyettesítő alapanyagok felkutatását és használatát jelentette, a fronton pedig a tábori kosztot. A katonák nagy tömegben

Oláh módra?

Az élelmiszerellátásban fellépő hiányok nem csupán az állami beavatkozás és elosztás fokozatos és megállíthatatlan kiterjesztése formájában váltak mindennapi tapasztalattá. Legalább ilyen érzékenyen érintette a háztartásokat – ekkor elsősorban még a

Olcsó húsnak híg a teje?

Már többször esett szó a hírekben arról, hogy a hadsereg ellátása érdekében végrehajtott lépések következtében fokozatosan csökkent a piacon értékesített áruk mennyisége, az áruk pedig emelkedett. Az állam minderre árszabályozással, majd később rekvirálással reagált.