Pesti Hírlap, 1914
Pesti Hírlap, 1914

Tessék a friss, tavaszi zöldség!

Mi tagadás, májusra már minden halandónak elege van a téli ízekből: a háziasszonyok egymás kerülgetve nyüzsögnek a piacon, hogy friss salátát, spárgát, spenótot beszerezve varázsoljanak valamit a családi asztalra. Nem volt ez másképp a háború idején sem – azonban az áruhiány jóval körülményesebbé tette a spárga és a saláta fogyasztását, mint az gondolnánk. Az előbbi elkészítéséhez hiányzott a vaj, az utóbbi tálalásához pedig a zsír és a töpörtyű(!). Kénytelen-kelletlen főzeléket készítettek belőle az asszonyok, újabb receptekkel bővítve az egyébként is vaskos háborús szakácskönyvet.

Felhasznált irodalom:
Saláta és spárga = Pesti Hírlap, 1917. május 10.

Készítette: Kaba Eszter

Saláta és spárga.
Pesti Hírlap, 1917. május 10.