Október havi ajánló, 2014

Októberi ajánlatunk

Havi kulturális ajánlatunk csupán szemezget abból az óriási kínálatból, amit a centenáriumi évforduló kapcsán kínálnak a közgyűjtemények, a színházak vagy a mozik. Kapcsolódj be virtuális kalandozásunkba, és ha részt veszel valamelyik programon, oszd meg velünk élményeid! Beszámolód szerkesztett formában viszontláthatod a honlapon.

Amit a fővárosban találsz:
Nézz velünk filmet október 15-én és október 29-én este fél hattól a Politikatörténeti Intézetben, az Alkotmány utca 2. alatt. Az utóbbi filmvetítést követő beszélgetésre fel is készülhetsz, ha megnézed a Gallipoli titkát, amire egészen pontosan ötször lesz lehetőséged a Viasaton. Ha nem tudsz eljönni, a TV-ben az előző dokumentumfilm mellett más remek csemegékre találhatsz. A National Geographic például egy ötrészes sorozattal emlékszik a háborúra.
A színházrajongóknak a Vígszínházban a helye! Két darabot is megnézhetsz itt: az 1914 vendégelőadás Eszenyi Enikő közreműködésével, a másik friss bemutató.
Ha nem érdekel a mozgókép, akkor a te helyed a kiállításokon van! A Szabó Ervin Könyvtár Budapest Gyűjteményében a XVII. kerület háborús történetét ismerheted meg.  A divat iránt érdeklődők a Várban találják meg a számukra ideális programot.
Október 17-ére egy konferenciát ajánlunk figyelmedbe, ami a Parlamentben lesz, ne felejts regisztrálni, ha részt akarsz venni rajta.

Ha vidéken jársz:

Szegeden egy új kiállítást nézhetsz meg a Somogyi könyvtárban, ahol a száz évvel ezelőtti város elevenedik meg.  A balatonfüredi Vaszary-villában képzőművészeti alkotások várják a látogatókat, a veszprémi Laczkó Dezső Múzeum tárlata elsősorban a háború veszprémi vonatkozásaira fókuszál.  Várpalotán a Thury-várban a háborús hősök arcképcsarnokából nyílik tárlat október 10-én.  A kőszegi városi múzeum pedig a hadikórházak 1914 és 1919 közötti történetét mutatja be.

Kellemes időtöltést kívánunk a programokhoz!

Készítette: Kaba Eszter